De Heulenaar

Praktijk voor integrale natuurgeneeskunde

Vergoeding vaak via aanvullende verzekering - Hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing - Verwijskaart niet nodig

Gratis telefonisch consult
18.00-18:30
0174-295970 (ma/di/do)


Online reserveren mogelijk

Tapas Acupressure Technique - Los je klachten op met TAT

In 1993 lanceerde de Californische acupuncturiste Tapas Fleming een nieuwe en opmerkelijke genezingsmethode, Tapas Acupressure Technique.

Zij baseerde deze techniek op de methode van Dr. Devi Nambudripad die gebruik maakte van de acupunctuurpunten Blaas 1 om allergieklachten te verhelpen. Door verdere research kwam zij erachter dat door deze punten te combineren met andere acupunctuurpunten zij vele andere klachten kon verhelpen. Bij TAT worden de verstoringen in het energiesysteem van een persoon verholpen door het vasthouden van deze punten.

TAT is bruikbaar voor alles waar je EFT voor kan gebruiken, trauma, fobie, negatieve overtuigingen, en ook lichamelijke klachten.

Het is uitermate geschikt voor het behandelen van allergieën. Tapas Fleming merkte dat mensen die gebruik maken van haar methode zich niet van de stof waarvoor ze allergisch zijn hoeven te onthouden.   

TAT werkt vaak grondiger, dieper en sneller dan EFT.

TAT is…

een goede manier om een persoon te helpen die vast blijft zitten in "het verhaal" van zijn probleem, door zijn of haar attentie te verplaatsen naar de verlangde uitkomst. Het is meer dan het alleen maar het "wensen” of “visualiseren" van een verandering. TAT helpt, zonder het probleem te analyseren of opnieuw te beleven, met het neerhalen van barrieres en het veranderen van overtuigingen die een persoon blokkeren om zijn doel te bereiken.

Het is een natuurlijke, holistische genezingsmethode die je diep in het hart raakt.

TAT leert de mens zichzelf te helpen, zonodig met de hulp van een professional, het kweekt geen afhankelijkheid.

TAT plaatst op een zachte manier het vermogen tot groei, verbetering in de mens met als resultaat opmerkelijke veranderingen in het bewustzijn en gedrag.

TAT is een combinatie van de TAT-houding en het richten van de aandacht volgens de stappen van TAT .

Neem de TAT houding aan

Deze gaat als volgt:

Druk lichtjes met je duim aan de binnenkant van je oogkas, net boven de traanklier, dit is het eerste acupunctuurpunt Blaas 1.

Druk lichtjes met de ringvinger van dezelfde hand aan de binnenkant van de oogkas van je andere oog, net boven de traanklier, dit is het tegenoverliggende acupunctuurpunt Blaas 1.

Plaats de middelvinger van dezelfde hand op je derde oog. Het derde oog bevindt zich tussen beide ogen ongeveer een centimeter boven de wenkbrauwen. Dit is het acupunctuurpunt Yin Tang.

Plaats de palm van je andere hand op de achterkant van je hoofd, zodanig dat je duim evenwijdig aan de haargrens ligt en de rest van de hand op de bult die zich vlak boven de eerste nekwervel bevindt.

Als je nooit eerder TAT hebt gedaan richt je aandacht dan kort op de volgende drie verklaringen:

Stap 1: Het probleem.

Stap 2: Het tegenovergestelde van het probleem.

Stap 3: Waar heeft het probleem zich vastgezet?

Stap 4: Wat heeft tot het probleem geleid?

Stap 5: Vergeving.

Stap 6: Welk voordeel brengt dit probleem?

Stap 7: Wat is er nog van over?

Houd de TAT houding aan totdat een duidelijke verandering in je energiesysteem heeft plaatsgevonden. Deze verandering kan eruit bestaan dat je heel ontspannen of rustig wordt. Het kan ook zijn dat je spontaan een diepe zucht laat. Het kan van enkele seconden tot soms wel enkele minuten duren voordat dit gevoel optreedt. Je bent klaar wanneer jij je vrij en vredig voelt terwijl je aan het probleem terugdenkt.

Doe TAT echter nooit meer dan 20 minuten per dag.

Drink een extra aantal glazen water op de dag dat je deze oefening doet.

Bronnen:  www.tatlife.com

                 www.realisatietrainingen.nl

                 www.emofree.com

 


Tapas Fleming

Malabika Shaw