De Heulenaar

Praktijk voor integrale natuurgeneeskunde

Vergoeding vaak via aanvullende verzekering - Hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing - Verwijskaart niet nodig

Gratis telefonisch consult
18.00-18:30
0174-295970 (ma/di/do)


Online reserveren mogelijk

De kracht van aanraken

Massagetherapie is het d.m.v. therapeutische massages bevorderen of herstellen van de gezondheid. Holistische massagetherapie is gericht op (lichaams)bewustwording, wat tot inzicht en heling kan leiden. Niet alleen op fysiek maar ook op emotioneel, mentaal en zelfs spiritueel niveau.

Massagetherapie nodigt uit, om met aandacht en zonder oordeel, in het hier en nu te komen.

Massagetherapie is waarschijnlijk de oudste natuurlijke geneeswijze die wij kennen.

Dat massages heilzaam zijn en je goed doen is al eeuwenlang bekend, massages verminderen stress en hebben een zeer gunstige uitwerking op de algehele gezondheid.  

Ons dagelijks leven is vaak bijzonder stressgevend. Of het nu tijdsdruk op je werk, een crisis in de persoonlijke sfeer betreft of allebei!
Er zijn tal van oorzaken die lichaam en geest uit hun evenwicht kunnen brengen.

Bij een goed uitgevoerde massage wordt de ademhaling dieper, worden spieren en pezen soepeler, raakt het lichaam beter doorbloed, wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd en komt er rust in het hoofd. Praktisch alle ziektebeelden reageren gunstig op massages en geuren. Er worden bij de massages dan ook essentiële en biologische oliën gebruikt.

Massages verbeteren de werking van de organen, versterken het bindweefsel en ook de huid zal er stralender en gezonder uit gaan zien.

Bepaalde hormonen hebben invloed op de pijn en op het algemene welbevinden (vermindering van stress, spanning, angst en minder stemmingswisselingen). Cortisol is zo´n stresshormoon en massage zorgt ervoor dat hier minder van wordt aangemaakt in het lichaam. Massage stimuleert de productie van endorfine, dat fungeert als een lichaamseigen pijnstiller, maar ook zorgt voor een gevoel van geluk. Massage geeft tevens een toename van de productie van serotonine, het gelukshormoon. Het is betrokken bij stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. Het speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels. Onder invloed van massage wordt ook oxytocine (en bij mannen vasopressine) aangemaakt. Omdat oxytocine een belangrijke rol speelt bij de hechting van moeder en kind, wordt het ook wel het "knuffelhormoon" genoemd. Een hoog oxytocinegehalte wordt geassocieerd met een gevoel van vertrouwen en verbondenheid. Kortom, massages maken mensen gezonder mooier en gelukkiger!

Mensen zijn niet allemaal gelijk. Wat voor de een prettig en werkzaam is wordt door de ander als onaangenaam ervaren en roept een defensieve, afwerende reactie in de weefsels op.

In mijn praktijk worden de stijl  en de intensiteit van de massage en de samenstelling van de olie aangepast aan de conditie van de weefsels en de conditie/persoonlijkheid van de patiënt/cliënt!Aanraken is erg belangrijk voor je emotionele welzijn.

Vooral in de overgang kan massage een geweldige manier zijn om in evenwicht te komen.

Massage met etherische oliën blijkt, volgens onderzoek,  de klachten van vrouwen in de overgang (opvliegers, hete voeten, transpireren, emotionele problemen) te verminderen. De massage werd twee keer per week toegepast.

In mijn praktijk werk ik met biologische olie! Alle waardevolle componenten blijven behouden. Alleen dan komen de helende en energetische eigenschappen van de (etherische) oliën ten volle tot hun recht.


Sterker, gezonder, mooier, gelukkiger door de kracht van de aanraking!