De Heulenaar

Praktijk voor integrale natuurgeneeskunde

Vergoeding vaak via aanvullende verzekering - Hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing - Verwijskaart niet nodig

Gratis telefonisch consult
18.00-18:30
0174-295970 (ma/di/do)


Online reserveren mogelijk

PSYCH-K® of Psychologische Kinesiologie

Negatieve overtuigingen vormen blokkades die in de weg staan voor een succesvol en gelukkig leven.

3 basisovertuigingen die praktisch iedereen blokkeren:

PSYCH-K® is een simpele, directe en betrouwbare methode uit de toegepaste kinesiologie om de onbewuste overtuigingen die ons saboteren te achterhalen en deze te veranderen in overtuigingen die ons steunen en gelukkig maken. Het helpt ons met ons onderbewustzijn te communiceren, zodat je overtuigingen die resulteren in een gebrekkig zelfvertrouwen, slechte relaties, slechte gezondheid en een onfortuinlijke loopbaan kunt veranderen in overtuigingen die leiden tot geluk en succes!

Met PSYCH-K® heb je direct toegang tot je onderbewustzijn. PSYCH-K® is een eenvoudig proces dat na jaren intensief onderzoek en honderden sessies met patiënten ontwikkeld is door Rob Williams. Het creëert een ontvankelijke mindset, waardoor het gemakkelijk wordt het onderbewustzijn te resetten, zodat negatieve overtuigingen omgezet kunnen worden in positieve overtuigingen. PSYCH-K® zorgt voor integratie van een gewenste overtuiging in het onderbewustzijn. Hierdoor ben je in staat om de volgende keer als je in een vergelijkbare situatie terecht komt, anders te reageren en nieuwe stappen te zetten. Je ervaart steeds sterker dat iedere blokkade die je tegenkomt, daar door jezelf is geplaatst en dat je je eigen ruimte zo groot kan maken als je zelf wilt.

PSYCH-K® helpt o.m. bij:

Volgens celbioloog Bruce Lipton wordt ons menselijk denken en handelen voor 95 procent bepaald door ons onderbewustzijn, niet door ons bewustzijn. Het is deze automatische piloot van waaruit we ons leven leven en waarin onze gewoonten, overtuigingen en ervaringen zijn vastgelegd.

We zijn gewend met onze bewuste geest te ‘praten’ tegen ons onderbewustzijn in een poging sturing aan ons leven te geven. Vandaar dat verandering vaak als moeizaam en niet blijvend ervaren wordt. Als je jezelf bewust wordt van deze onderbewuste programmering en besluit dat je hierin iets met je bewustzijn wilt veranderen, zal je dit niet lukken. Je bewuste geest maakt slechts voor 5% de dienst uit. Dit is ook waarom affirmaties of goede voornemens maar zelden resultaat geven. Je onderbewustzijn is als informatieverwerker 1.000.000 maal krachtiger dan je bewuste geest. Het onderbewustzijn kan ca 11,2 miljoen bits aan informatie per seconde verwerken, ons bewustzijn slechts 60! Het is wel mogelijk om je onderbewustzijn opnieuw te programmeren, maar niet door ertegen te praten. Je moet de directe toegang vinden tot je onderbewustzijn en daar de ‘tape’ opnieuw opnemen. De enorme kracht van ons onderbewustzijn kan ons helpen ons leven te veranderen! Bij PSYCH-K benaderen we het onderbewustzijn d.m.v. spiertesten.

Je krijgt in het leven niet wat je verdient, je krijgt wat je verwacht!  

Hoe we reageren op een situatie is een onbewust proces en wordt bepaald door het overtuigingensysteem in je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn zou je kunnen vergelijken met een tape. Alles wat je leert en ervaart gedurende je leven wordt erin opgeslagen. Op prikkels vanuit de omgeving reageert het onderbewustzijn automatisch zoals het gereageerd heeft in eerdere vergelijkbare ervaringen. Deze verwachtingen worden in het onderbewustzijn gevormd en zijn gestoeld op herinneringen uit je vroegste jeugd en op de feedback die je toen, maar ook  nu, uit je omgeving krijgt. Het is daarom ook erg belangrijk dat we elkaar positieve feedback geven.

Alle wijsheid ligt in je!

PSYCH-K® maakt gebruik van je eigen innerlijke wijsheid en heeft een totaal andere benadering dan welke therapie of healingmethode dan ook. Je hebt zelf alles in huis. Niemand hoeft jou te helen, te genezen of te weten wat goed is voor jou. Met het PSYCH-K proces ben je in staat elke uitdaging in je leven te hanteren. En.... oplossingen ontstaan dan vanzelf.

Het bewustzijn wordt vertegenwoordigt door het brein, het onderbewustzijn door het lichaam, en dan met name de fascia. PSYCH-K® kan daarom prima gecombineerd worden met fasciale technieken als myosceletal alignment of myofascial release maar natuurlijk ook met een ander paradepaardje uit de toegepaste kinesiologie nl. “Touch for Health”.

“Wij zijn meester van ons lot! Om onze werkelijkheid te veranderen moeten we onze overtuigingen veranderen!”

Celbioloog Bruce Lipton is ervan overtuigd dat we ons lot in eigen hand hebben en geen slachtoffer zijn van onze genen.

"When applied, these principles of PSYCH-K can dramatically accelerate the expression of our true nature as spiritual beings of unlimited potential.”
Bruce H. Lipton, Ph.D. – Cellular Biologist - Author of The Biology of Belief